mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes3353
mod_vvisit_counterVčera4880
mod_vvisit_counterTento týždeň12275
mod_vvisit_counterMinulý týždeň17629
mod_vvisit_counterTento mesiac37081
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4560408

Kto je online

Máme  hostí: 60  pripojení
Úvod Rok 2015 ŠÚV v NRSR
ŠÚV v NRSR  PDF  Tlač  Email
Kolegynka Mgr. Helena Micanová plánovala už dávnejšie návštevu parlamentu najmä pre 2.ročník v rámci predmetu občianska náuka. Poprosila ma o spoludozor a že by sme to prepojili s návštevou výstav v Bratislave. Po doporučení ŽSK sme sa mohli vybrať na túto nie každodennú návštevu spolu s pani Fabiánovou, ktorá zastupovala spomínanú inštitúciu.

Po absolvovaní povinnej prehliadky cez detektor, sme si prezreli všetky štátne symboly. Ďalej sme sa detailnejšie oboznámili s maľbami Albína Brunovského, ktoré sa tu nachádzajú. Následne sme sa mohli zúčastniť rokovania priamo v rokovacej miestnosti, kde sa práve preberal II. pilier dôchodkového sporenia. A potom nás už srdečne privítal pán poslanec NRSR a predseda ŽSK Ing. Juraj Blanár , voľne podiskutoval so študentmi a prispel k rozšíreniu ich poznatkov o európskej politike. Po presunutí sa na Hlavné námestie sme sa vybrali do Mirbachovho paláca na výstavu Nataši Floreanovej – Orbis Printus, slovensko – austrálskej výtvarníčky a tiež výstavu humanitárnej fotografie Yuri Kozyreva, žurnalistického fotografa,považovaného za jedného z najlepších vo svojej oblasti. Za odmenu za vzorné správanie sme sa na záver zastavili v Eurovei, kde si študenti okrem iného kúpili aj niečo na cestu a šťastne sme sa ešte pred ôsmou večer vrátili domov:-)

Mgr. Mária Martinková

späť