mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes65
mod_vvisit_counterVčera2756
mod_vvisit_counterTento týždeň6811
mod_vvisit_counterMinulý týždeň3538
mod_vvisit_counterTento mesiac13550
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4536877

Kto je online

Máme  hostí: 45  pripojení
Úvod Rok 2017 ODĚV A TEXTIL, LIBEREC 2017 - 2.miesto a cena SPŠ textilnej v Liberci
ODĚV A TEXTIL, LIBEREC 2017 - 2.miesto a cena SPŠ textilnej v Liberci  PDF  Tlač  Email
Dňa 21.9.2017 sme z Ružomberka vyrazili na dlhú cestu do českého Liberca. Cieľom našej cesty bola už tretíkrát medzinárodná súťaž „Oděv a textil“, ktorú tradične organizuje Stredná priemyselná škola textilná v spolupráci s Technickou univerzitou.

Po príchode vo večerných hodinách sme už stihli len večeru v centre mesta, ale na druhý deň nás čakala samotná súťaž.

Tento rok sme súťažili v dvoch kategóriách, v každej s dvoma kolekciami.

V kategórii LETEM SVĚTEM sme zabodovali s kolekciou „ZO ŽIVOTA HMYZU“, ktorú vytvorili študenti odboru Scénická kostýmová tvorba: Natália Fašanoková, Kristína Fliegová, Gabriel Hrabovský, Lenka Prokeinová a Nikola Vrzgulová. Ako z názvu kolekcie vyplýva, pri jej tvorbe sa autori inšpirovali rôznymi formami hmyzu. Ich tvaroslovie preniesli do samotného odevu, ktorý dotvorili doplnkami na hlavu. Výsledok zrejme zaujal aj porotu a kolekcia získala krásne 2.miesto !!!

Druhou kolekciou v tejto kategórii bola „B.O.B.A“, ktorej autorkami sú dievčatá z Odevného dizajnu: Barbora Florková a Alexandra Mušáková. Kombináciou výrazných farieb a tvarov dievčatá vytvorili svieže a odvážne modely. Kolekcia očarila svojou hravosťou a zožala ovácie mladého publika.

V ďalšej kategórii sme prezentovali dve kolekcie: „URBAN GEISHA“, ktorú vytvorili študenti pomaturitného štúdia Richard Bujdoš, Janka Durnotová a Veronika Hricová a pri jej tvorbe sa inšpirovali kultúrou Japonska a „FIND“, ktorá získala špeciálnu cenu SPŠ textilnej v Liberci. Autorkami kolekcie FIND sú: Dominika Babinská, Andrea Jastrabíková, Timea Jagerová, Emma Feketíková, Emma Dvorská, Sandra Halačová a Žaneta Pastorová.

Naše odevy mali úspech, ocenenia nás potešili a povzbudili k ďalšej tvorivej práci.

Po úspešnom ukončení súťaže sme ešte navštívili vysielač Ještěd, z ktorého je nádherný výhľad nielen na Liberec, ale vidno z neho aj do Nemecka a Poľska.

Tento projekt sa uskutočnil vďaka podpore z Nadácie EPH.

eph logo

Text a foto: Mgr. Andrea Némethová

späť