mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes4631
mod_vvisit_counterVčera2019
mod_vvisit_counterTento týždeň9154
mod_vvisit_counterMinulý týždeň17586
mod_vvisit_counterTento mesiac33479
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4556806

Kto je online

Máme  hostí: 80  pripojení
Úvod Rok 2017 Plenér 2017
Plenér 2017  PDF  Tlač  Email
V týždni od 15. – 19. mája 2017 sa na škole uskutočnil plenér pre prvé ročníky. Okrem toho, že nám vyšlo počasie a kreslili sme rôzne krajinárske motívy, navštívili sme s niektorými odbormi i kultúrne inštitúcie, alebo spoznávali v blízkom okolí významné lokality cez výtvarné médiá ako napr. Vlkolinec

16. 5. 2017 sme zorganizovali exkurziu šitú na mieru pre textilné odbory TVY a ODI do Bratislavy.

Kruhy na vode 2016 sme si pozreli ako prvú, predstavuje výber najlepších dizajnérskych prác, ocenených v 9. ročníku súťaže Kruhy na vode. Súťaž otvára pozoruhodné možnosti ako zhodnotiť tradičné remeslo v spojení so súčasným dizajnom a naša škola sa do tejto súťaže vždy zapája s veľkým úspechom.

V Slovenskej národnej galérii sme si so záujmom pozreli výstavu Nech šije! ktorá mapuje slovenskú módu v období rokov 1945 – 1989. Čakala nás expozícia s desiatkami nákresov - skíc od módnych tvorcov, množstvo odevov vystavených na figurínach, rôzne topánky a doplnky, ale aj fotografie, ukážky z filmových žurnálov a titulné stránky časopisov Móda či Dievča.

V Dizajn štúdiu UĽUV sme navštívili výstavu Sedí to, retro stoličky od známych slovenských dizajnérov z obdobia od 50. až do 80. rokov ožili v rukách študentiek z Ateliéru textilnej tvorby z VŠVU, ktoré navrhli a zrealizovali originálne tkané čalúnenia stoličiek inšpirované dobou socializmu a vtedajšími produktmi ako plagáty, reklamy, autá atď.

18. 5. 2017 sme sa vybrali do Oravskej galérie v Dolnom Kubíne. Žiaci z 1.A TVY,UMA a 1.B RET si pozreli celú umeleckú zbierku galérie a aktuálne výstavy. Prvá s názvom “Pasce a posolstvá“ od súčasného, významného umelca, maliara a grafika Karola Félixa. Zahŕňa reprezentatívny výber jeho grafickej tvorby v klasických hĺbkotlačových technikách, prierez známkovej tvorby, ale tiež výsledky jeho súčasného výtvarného programu zahŕňajúceho maľbu, digitálne tlače, kresby, koláže, asambláže a kombinované techniky.

Výstava “ Čas zrelosti?“ predstavuje fotografickú tvorbu Petra Saxuna. Vzájomným prelínaním a vrstvením fotografických záznamov a ďalším upravovaním v grafických programoch zhmotňuje esenciu konkrétneho miesta, v ktorom ustrnuli stopy histórie a vlastnej pamäte.

Pre žiakov 1. ročníka to bol určite veľmi podnetný týždeň. Niektorí prvý krát navštívili Slovenskú národnú galériu i výstavné priestory Úľuvu v Bratislave, taktiež Oravskú galériu v Dolnom Kubíne, ale hlavne videli tvorbu profesionálnych výtvarníkov, návrhárov, dizajnérov v minulosti i súčasnosti a sami spoznávali úskalia práce v teréne, krajine a vo vlastnom skicáku.

Mgr.Art. A.Ševčíková Marčeková, Mgr.M.Paušlyová

späť