mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes3692
mod_vvisit_counterVčera2756
mod_vvisit_counterTento týždeň10000
mod_vvisit_counterMinulý týždeň3536
mod_vvisit_counterTento mesiac17177
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4540504

Kto je online

Máme  hostí: 52  pripojení
Úvod Rok 2016 Exkurzia do Viedne
Exkurzia do Viedne  PDF  Tlač  Email
V stredu 19. októbra 2016 sme sa vybrali 50ti priaznivci umenia do Viedne. Zaujala nás výstava Pointilizmus vo viedenskej Albertine. Predčila naše očakávania, keďže sme mali možnosť vidieť originálne diela nielen popredných predstaviteľov Seurata a Signaca, ale i pointilistickú fázu tvorby van Gogha, Pissarra, Picassa, Matissa, Deraina, Mondriana a iných.

Po prehliadke historického centra Viedne s dómom sv. Štefana sme nasmerovali naše kroky do Múzea moderného umenia /MUMOK/, kde sme si pozreli výstavu Súčasná maľba inšpirovaná informatickými technológiami, ale i diela Andyho Warhola. Na záver sme sa tešili na prehliadku cisárskeho sídla Schönbrunn, kde sme podnikli „Imperiálnu cestu“ naprieč dvadsiatimi komnatami, ktoré obývala Mária Terézia s rodinou a Sissi s Františkom Jozefom a ich deťmi. V neposlednom rade na nás zapôsobila i jesenná atmosféra vo Viedni a napokon i pokojná cesta domov. Už teraz sa tešíme na ďalšie podobné umelecké zážitky:-)

Mgr. Mária Martinková

späť