mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes3948
mod_vvisit_counterVčera4785
mod_vvisit_counterTento týždeň10466
mod_vvisit_counterMinulý týždeň7055
mod_vvisit_counterTento mesiac29199
mod_vvisit_counterMinulý mesiac13673
mod_vvisit_counterSpolu4520078

Kto je online

Máme  hostí: 101  pripojení
Úvod Rok 2012 Kampaň Červené stužky
Kampaň Červené stužky  PDF  Tlač  Email
V tomto školskom roku sa študenti i pedagógovia našej školy rozhodli, že sa zapojíme do 6.ročníka kampane. Pre lepšiu informovanosť bola vytvorená v priestoroch školy nástenka, ktorá bližšie oboznámila s poslaním a zmyslom tejto kampane. Už viac, ako 20 rokov je 1.december vyhlásený za Svetový deň boja proti AIDS.

Na túto stále aktuálnu tému boli v rámci triednických hodín a hodín občianskej náuky premietnuté prezentácie. Následne sa konali krátke besedy s výchovnou poradkyňou Mgr. Katarínou Žerebákovou a na záver študenti svoje znalosti využili v krátkom teste o AIDS. Boli v malých vzorkách zastúpené všetky vekové kategórie a výsledky sa momentálne spracúvajú. V dohľadnej dobe budú však zverejnené. V spolupráci s koordinátorom drogovej prevencie na škole, Mgr. Jozefom Martiškom i Nízkoprahovým denným centrom pre deti a rodinu v Ružomberku, boli uskutočnené besedy na tému závislosti. V rámci projektu Ružomberok – mesto prevencie boli študenti zapojení ako respondenti pri vypĺňaní dotazníkov, podobne i kolegovia. Pôvodne plánovaný zámer zapojiť sa do výtvarnej i literárnej súťaže nám, bohužiaľ, nevyšiel, vzhľadom na zameranie našej školy a vyťaženosť v rôznych iných súťažiach a podujatiach. Študenti si sami pripravili červené stužky – symbol Svetového dňa boja proti tejto zákernej chorobe a vzájomne dekorovali nielen seba, ale aj pedagógov.

Všetky tieto aktivity by mali viesť k predovšetkým k tomu, aby sa mladá generácia seriózne postavila k problémom dnešnej doby a začala sa k životu správať zodpovedne. A napriek tomu, že nám niektoré pôvodne plánované aktivity z časových dôvodov nevyšli, verím, že do budúceho ročníka sa zapojíme tiež.

Mgr. Katarína Žerebáková

späť