mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes3258
mod_vvisit_counterVčera4785
mod_vvisit_counterTento týždeň9776
mod_vvisit_counterMinulý týždeň7055
mod_vvisit_counterTento mesiac28509
mod_vvisit_counterMinulý mesiac13673
mod_vvisit_counterSpolu4519388

Kto je online

Máme  hostí: 94  pripojení
Úvod Rok 2010 Viedeň s vôňou leta
Viedeň s vôňou leta  PDF  Tlač  Email
Sobota, 03 Júl 2010 00:00

Záver školského roka priniesol okrem vidiny prázdnin aj výlet, respektíve exkurziu do Viedne. Počasie nám prialo, pripravilo pre nás v utorok 29. júna 2010 krásny slnečný deň. Cesta prebehla hladko, dokonca i policajná kontrola technického stavu autobusu dopadla výborne a nič nám nebránilo v návšteve mesta, ktoré bolo označené ako 1 z popredných míest s najvyššou životnou úrovňou na svete a samozrejme i s veľkou kumuláciou pamiatok a umelecko – historických diel.

Naše kroky najskôr smerovali do časti – Museum Quartier, kde sme navštívili MUMOK – Múzeum moderného umenia a kde sme si pozreli výstavu Moderné umenie a veda 20. storočia . Zaujala nás tiež tvorba light - artovej autorky Brigitte Kowanz.

Pokračovali sme návštevou Kunsthistorického múzea, okrem stálych zbierok tu práve prebieha výstava pod názvom „Talking Heads“ - portréty zo zbierok KHM, súčasťou ktorej boli i vzácne historické mince s portrétmi egyptských panovníkov, rímskych cisárov, busty filozofov medzi nimi portrét Aristotela, autopotrét Rembrandta atď.

Nasledovala prehliadka cisárskeho sídla Hofburg, konkrétne Múzea cisárovnej Alžbety /Sissi/ a cisárskych komnát s autentickým podrobným komentárom.

Pomaly s približujúcim sa večerom sme sa vydali smerom k dómu sv. Štefana, kde sme sa v duchu poďakovali pod pôsobivou neskorogotickou klenbou za prejavenú priazeň a vydarenú exkurziu.

Na záver našej cesty sme sa s Viedňou rozlúčili prostredníctvom Hundertwassera a jeho fantazijnej architektúry. Nasledovala už len príjemná cesta a návrat domov.

Mgr. Mária Martinková

späť

viac fotografiíí

Posledná úprava Nedeľa, 31 Júl 2011 18:18