mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes4004
mod_vvisit_counterVčera476
mod_vvisit_counterTento týždeň5737
mod_vvisit_counterMinulý týždeň7055
mod_vvisit_counterTento mesiac24470
mod_vvisit_counterMinulý mesiac13673
mod_vvisit_counterSpolu4515349

Kto je online

Máme  hostí: 84  pripojení
Úvod Rok 2008 Úprava priestorov v ZŠ Zarevúca
Úprava priestorov v ZŠ Zarevúca  PDF  Tlač  Email
Piatok, 27 Jún 2008 00:00

Študenti prvého ročníka propagačného výtvarníctva sa v rámci svojej klauzúrnej práce zapojili do projektu ZŠ Zárevúca. Vzniklo tak výtvarné dielo, vytvorené a umiestnené priamo v interiéri základnej školy. Motívy diela boli inšpirované príbehmi Malého princa. A tak ako sú tieto príbehy určené čitateľom všetkých vekových kategórií, aj v týchto obrazoch nájdu tí mladší príbeh a tí starší aj symboliku, či poučenie.
Mladí propagační výtvarníci na tomto projekte pracovali takmer pol roka. Počas tohto obdobia tvorili návrhy, farebné varianty a samotné dielo. Bolo potrebné, aby tiež zvládli techniku nanášania farby a maľbu na rôzne podklady.
Vytvorené dielo tak slúžilo na jednej strane ako práca, na ktorej sa mladí výtvarníci mohli veľa naučiť, na druhej strane slúži ako didaktická pomôcka dopĺňajúca literatúru a formujúca estetické cítenie diváka.

Mgr. Martin Moravčík

späť