mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1843
mod_vvisit_counterVčera5575
mod_vvisit_counterTento týždeň13726
mod_vvisit_counterMinulý týždeň3536
mod_vvisit_counterTento mesiac20903
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4544230

Kto je online

Máme  hostí: 91  pripojení
Úvod Rok 2011 Viedeň v znamení aristokracie
Viedeň v znamení aristokracie  PDF  Tlač  Email
Utorok, 05 Júl 2011 01:00

Stáva sa už pomaly peknou tradíciou že s príchodom leta a s blížiacim sa koncom školského roka naše kroky smerujú do rakúskej metropoly – Viedne. Tento krát sme sa sústredili na letné cisárske sídlo Schonbrunn s jeho nádhernými apartmánmi a podnikli sme tzv. Grand tour ako to označujú Rakúšania – hodinovú prehliadku 40 miestností tohto nádherného a honosného sídla.

Samozrejme sme neopomenuli ani krásne rozkvitnuté priľahlé záhrady, park, poprechádzali sa okolo labyrintu, zoo, pokochali sa pohľadom na Gloriettu a objavili sme aj najstarší „krásny prameň“, obklopený rekonštrukciou rímskej arkády a a časťami stĺporadia.

Potom sme sa presunuli na námestie Márie Tézie a vybrali sme sa do Kunsthistrického múzea na unikátnu výstavu Dürer – Holbein – Cranach, nemecký portrét okolo r. 1500. Nasledovala prehliadka historického centra – Hofburg, Kohlmarkt, Graben s barokovým morovým stĺpom od Fischera von Erlach až k dómu sv. Štefana, kde sme si dali krátky rozchod na individuálnu prehliadku tohto skvostu gotickej architektúry. Exkurziu sme zakončili návštevou jedného z  Hunedertwasserových fantazíjnych domov a nastúpili na cestu domov, ktorá mala príjemne hladký priebeh vďaka firme Tomy – Vrana, ktorej by som sa chcela týmto ešte raz veľmi pekne poďakovať. Už teraz sa tešíme na ďalšie exkurzie umelecko – historického charakteru, či do Viedne alebo do nejakého iného krásneho mesta Európy.

Mgr. Mária Martinková

späť

Posledná úprava Pondelok, 05 December 2011 17:03