mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes127
mod_vvisit_counterVčera4785
mod_vvisit_counterTento týždeň7910
mod_vvisit_counterMinulý týždeň6178
mod_vvisit_counterTento mesiac25378
mod_vvisit_counterMinulý mesiac13673
mod_vvisit_counterSpolu4516257

Kto je online

Máme  hostí: 74  pripojení
Úvod Rok 2007 Okrídlení patróni
Okrídlení patróni  PDF  Tlač  Email
Sobota, 17 Február 2007 01:00
Pod rovnakým názvom sa uskutočnil v dňoch 15.-17. februára 2007 1. ročník Medzinárodného festivalu sôch z ľadu v poľských Myšleniciach.
Ústrednou témou boli rôzne podoby anjelov – „okrídlených patrónov“, anjel predstavoval totiž pôvodný symbol erbu mesta Myšlenice. Na festivale sa zúčastnili výtvarníci z Poľska, Ukrajiny a Slovenska.
Našu krajinu tu reprezentovali dvaja pedagógovia Školy úžitkového výtvarníctva Mgr. art. Roman Rembovský /pôsobí v odbore úžitková maľba/ a Mgr.Vladimír Lofaj /pôsobí v odbore propagačné výtvarníctvo/. Spoločne s Dávidom Likavčanom, študentom pomaturitného štúdia a budúcim študentom AU v Banskej Bystrici /prijatý na odbor maľba/ vytvorili sochu Kľačiaceho anjela z ľadu. Festival sa uskutočnil pod patronátom Odboru kultúry Myšlenice. Komisárkou festivalu a následnej výstavy na otvorenom priestranstve Hlavného námestia v Myšleniciach bola Malgorzata Anita Werner. O festivale podrobne informovala i poľská televízia TVP 3, ktorá uviedla i interview s našimi výtvarníkmi.

Mgr. Mária Martinková

späť