mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes2759
mod_vvisit_counterVčera2756
mod_vvisit_counterTento týždeň9067
mod_vvisit_counterMinulý týždeň3536
mod_vvisit_counterTento mesiac16244
mod_vvisit_counterMinulý mesiac32448
mod_vvisit_counterSpolu4539571

Kto je online

Máme  hostí: 58  pripojení
Úvod Rok 2006 Kruhy na vode 2006
Kruhy na vode 2006  PDF  Tlač  Email
Streda, 25 Október 2006 01:00

Každé dva roky bratislavská Galéria ÚĽUV-u vystavuje a oceňuje dizajnérske práce orientované na remeslo v rámci súťaže Kruhy na vode.
Tohto roku sa organizátori projektu pre veľký záujem súťažiacich prvýkrát rozhodli vytvoriť dve sekcie: sekcia A - profesionáli a sekcia B - študenti stredných škôl.
Odbor textilné výtvarníctvo ŠÚV v Ružomberku bol v tohoročnej súťaži mimoriadne úspešný. Najlepšie sme obstáli v kategórii stolovací a interiérový prvok a v kategórii odevný doplnok a šperk.
2. cenu získali študenti Natália Boboková, Michaela Citterbergová, Jakub Janíček, Peter Klempa, Petra Kochanová, Dominik Lešňovský, Lucia Pálešová, Ľuboslava Pytelová, Monika Švecová a Martin Žištiak za kolekciu tkaných diek, ktoré vyhotovili pod pedagogickým vedením Mgr.atr. Anny Farbákovej a pána Vladimíra Taubera.
Uznanie za kolekciu hojdacích diek a doplnkov získali študenti Miroslava Berčáková, Natália Boboková, Alena Brezniaková, Marek Holeša, Erika Smerčiaková a Dáša Vavrová, ktorí pracovali pod pedagogickým vedením Mgr.art Anny Farbákovej a Ing. Karola Hanku.

Srdečne blahoželáme!

Získané ocenenia dokazujú, že práce našich študentov sú originálne, invenčné, s vysokou dávkou tvorivosti a s citom pre prácu v materiáli.
Veríme, že všetky ocenenia, uznania, pochvaly, či celoslovenská prezentácia našej školy bude pre všetkých študentov a ich učiteľov motiváciou pre ďalšie tvorivé prístupy. Sme presvedčení, že o dva roky sa stretneme opäť na 5 ročníku s ešte väčším počtom úspešných, originálnych a tvorivých artefaktov z našej školy.
Ocenené práce, ale aj práce, ktoré postúpili do užšieho výberu sú vystavené v Galérii ÚĽUV-u v Bratislave a široká verejnosť si ich môže pozrieť do 15. januára 2007.

Paed.Dr. Ľubica Malíková

späť