mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes2814
mod_vvisit_counterVčera4785
mod_vvisit_counterTento týždeň9332
mod_vvisit_counterMinulý týždeň7055
mod_vvisit_counterTento mesiac28065
mod_vvisit_counterMinulý mesiac13673
mod_vvisit_counterSpolu4518944

Kto je online

Máme  hostí: 95  pripojení
Úvod Rok 2006 Trienále textilu 2006
Trienále textilu 2006  PDF  Tlač  Email
Pondelok, 16 Október 2006 01:00

V dňoch 10. a 16. októbra vycestovali študenti odborov odevný dizajn a modelovanie a navrhovanie odevov denného a pomaturitného štúdia do Lipovského Mikuláša, aby si v Galérii P. M. Bohúňa mohli prezrieť výstavu „Trienále textilu 2006“.
Táto výstava bola slávnostne otvorená 28. septembra 2006. Je vytvorená z prác 15 textilných výtvarníkov zo Slovenska, Čiech, Talianska, Fínska a iných európskych krajín. Vznikla ako výber toho najlepšieho z tvorby umelcov zoskupených v združení Art-tex, ktorému predsedá p. Lea Fekete.
Vystavené exponáty tradičným aj veľmi originálnym spôsobom spracovali textil alebo textilné suroviny. Vo forme obrazov, odevov, ale aj priestorových artefaktov alebo predmetov denného použitia ukazujú, že textil môže mať aj iné podoby, než v akých sme zvyknutí ho vídať. Výstava je venovaná pamiatke p. Boženy Augustínovej, ktorej nástenný textilný obraz možno obdivovať na vstupe do výstavnej siene. Súčasťou je aj exponát Mgr. Art. Ševčíkovej-Marčekovej, ktorá patrí do nášho učiteľského kolektívu.
Prehliadku bolo možné uskutočniť aj vďaka ochote a ústretovosti pracovníčok GPMB, ktoré nám umožnili vstup aj mimo návštevných hodín a obohatili naše vedomosti zaujímavým výkladom. Dúfajme, že na výstavu podobného typu nebudeme musieť čakať ďalšie tri roky ako napovedá názov tejto akcie. Táto je po všetkých stránkach veľmi príťažlivá a originálna a určite stojí za zhliadnutie. Trvá do 3. decembra 2006.
Doplňujúcou akciou bola prehliadka diela výtvarníka Daniela Brunovského v Centre Kolomana Sokola, ktorý tu vystavoval svoje obrazy spolu s keramickými a sklenými plastikami.

Ing. Jana Krevová

späť